Τα Σημαντικά των Φετινών Βάσεων!

Τα Σημαντικά των Φετινών Βάσεων - Επαγγελματικος Προσανατολισμος - Νοτάκης Αντώνης
Τα Σημαντικά των Φετινών Βάσεων - Επαγγελματικος Προσανατολισμος - Νοτάκης Αντώνης

Μετεγγραφές Φοιτητών

Η φετινή χρονιά μόνο συνηθισμένη δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί! Από αυτό τον κανόνα δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν και οι φετινές βάσεις εισαγωγής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το 77% των υποψηφίων κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, ενώ στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων. Επιπρόσθετα, το 42% των ΑΕΙ έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ. Το ανάλογο ποσοστό στα ΑΕΙ για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ πέτυχε σε κάποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι κοντά στο 25%.

Οι βάσεις κινήθηκαν με διαφορετικές ταχύτητες και ιστορικά χαμηλά για πολλά Πανεπιστημιακά Τμήματα. Οι Νομικές σχολές “κρατήθηκαν” ψηλά με μικρή ανοδική πορεία, όπως στην Νομική Αθηνών, με 18.050 μόρια, δηλαδή άνοδο μόλις 37 μορίων από πέρυσι και Νομική Κομοτηνής 17.825 μόρια με μια άνοδο μόλις 25 μορίων. Στην αντίπερα όχθη οι βάσεις της Ιατρικής κατέγραψαν “ιστορική” πτώση. Η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια. Η βάση στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης διαμορφώθηκε στα 17.400 και η Ιατρική Κρήτης στα 17.525 μόρια διαγράφοντας πτώση από 450 έως 750 μόρια. Επίσης, είδαμε ελεύθερη πτώση βάσεων σε αρκετα τμήματα όπως στο Μαθηματικό Σάμου που η πτώση άγγιξε τα 4.376 μόρια με βάση πρόσβασης μόλις στα 3.125. Στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι αρκούσαν 625 μόρια για να εισαχθείς στη σχολή.

Συνοπτικά, θα λέγαμε ότι παρουσιάζεται άνοδο σε Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Πληροφορικές σχολές ενώ καθοδική πορεία στις καθηγητικές σχολές όπως σε Παιδαγωγικά, φιλολογικές και Τμήματα Μαθηματικών και Χημείας.

Νοτάκης Αντώνης

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Σκοπός και συνάμα μέλημά μας είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση και η προώθηση της έννοιας του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους νέους ανθρώπους.

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Επαγγελματικος Προσανατολισμος - Νοτάκης Αντώνης - Φωτογραφία Προφίλ

Online Συμβουλευτική

Επαγγελματικός Προσανατολισμός - Νοτάκης Αντώνης - Logo

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης